NEI

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Dit is een methode om onverwerkte gebeurtenissen, trauma’s, emotionele en / of lichamelijke klachten op een snelle en vriendelijke manier op te lossen. De methode is ontwikkelt door Roy Martina. Het wordt gezien als een samengestelde methode van het beste van de Oosterse en Westerse technieken. NEI is gebaseerd op onder andere NLP, neurowetenschappen, acupunctuur, bio-kinesiologie en psychologie. 

Het doel van NEI therapie is om knelpunten in je onderbewustzijn op te sporen die de klachten veroorzaken zoals jij ze ervaart. Doordat je jezelf bewust te maken van knelpunten of onopgeloste emoties kan er een oplossing gevonden worden.

Tijdens een NEI sessie wordt samen met jou de ingang bepaald. Binnen NEI wordt er uitgegaan van een positieve ingang omdat je daar naar toe wilt gaan. Vervolgens wordt er met behulp van een biotensor (meetinstrument) onderzocht welke bijbehorende emotionele blokkades van het onbewuste daarbij horen. Je krijgt op deze manier inzichten in waarom je doet zoals je doet of waarom je jezelf voelt zoals je jezelf voelt. De manier van gedragen of voelen heeft ooit in je leven een positieve bedoeling gehad. Het heeft je op dat moment geholpen. Op dit moment geeft dit gedrag of gevoel je een negatief effect, dit kan bewust of onbewust zijn. Met een NEI sessie kun je deze ballast in kaart brengen en vanuit daar in mogelijkheden en oplossingen gaan denken.

Onze cellen in ons lichaam hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties, voor jou,  niet geuit zijn of ongewenst geuit zijn, elk gevoel dat niet geplaatst kon worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Deze (onopgeloste) situaties worden allemaal in onze rugzak gestopt. Ze raken op de achtergrond omdat we in ons huidige leven hier geen tijd of zin in hebben. Maar deze (onopgeloste) situaties kunnen lang blijven liggen en stapelt zich op. Als deze energie is vastgelopen spreken we van een energetische (emotionele) blokkade. Deze blokkades kunnen ons fysiek en mentaal in ons huidige leven beïnvloeden.

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten. Fysieke klachten als oververmoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, nek – en schouderklachten overgewicht, huidproblemen, maar ook emotionele klachten als nagelbijten, problemen met stoppen met roken, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, de gevolgen van stress en aandachts- en leerproblemen zijn zeer goed te behandelen met NEI.