Hypnose

Hypnose is een vorm van trance. Het is iets wat dagelijkse, soms wel meerdere malen, gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan helemaal opgaan in een film, geen besef hebben wat eromheen gebeurd of met je gedachten ergens anders zijn dan waar je mee bezig bent.

Om onder hypnose te gaan is het nodig om met je bewustzijn volledig geconcentreerd te zijn en de gegeven suggesties precies te volgen. Denk bijvoorbeeld aan een Tom- Tom om je bestemming te kunnen bereiken. Het maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen van de cliënt. Door de diepe rust creëert het een sneller toegang tot het onderbewustzijn, waar onze patronen, emoties en gedachten opgeslagen zijn. Het is aan jou als cliënt om de suggesties eigen betekenis te geven. Daarnaast is het een fijn gevoel dat je zelf de regie hebt tijdens de hypnose daarom wordt het vaak zelfhypnose genoemd. Hypnose is een hulpmiddel om patronen los te kunnen laten, nieuwe beelden te creëren en jezelf te ontdekken om daaropvolgend in je dagelijks leven hier profijt van te hebben.

Samen maken we een persoonlijk plan en stemmen we dit af met jouw manier van de kijk op de wereld. Vaak is het niet nodig om de achtergrond van een probleem te weten. Je hoeft dus niet altijd uitgebreid je verleden of een pijnlijke kwestie te delen. Wel is het van belang om voornamelijk jouw woorden te gebruiken omdat dit sneller wordt opgepikt door het onderbewustzijn.

Na de uitleg over hypnose en het schrijven van een persoonlijk plan wordt de hypnose stap voor stap ingezet. Er is een sofa aanwezig om het zo comfortabel mogelijk te maken en op de achtergrond is rustgevende muziek te horen. De suggesties worden door de hypnotiseur gegeven en daarop volgen de beelden en gevoelens van de persoon in kwestie om vervolgens de oplossingen in jezelf te activeren.