NEI

Neuro Emotionele Integratie.

Waarom NEI (neuro emotionele integratie) toepassen?

NEI spoort op een snelle en efficiënte manier blokkades op, zoals jij ze ervaart, om vervolgens tot bewustwording en ontwikkeling te komen. Met NEI raak je met je onbewuste in gesprek en kan je tot inzichten komen waar je voorheen nooit bij stil stond. Door jezelf bewust te maken van blokkades of onopgeloste emoties kan er een oplossing gevonden worden. Pas als je je daar bewust bent dan kun je iets aanpassen of veranderen in je dagelijkse leven.

NEI een methode om onverwerkte gebeurtenissen, trauma’s, emotionele en / of lichamelijke klachten op een snelle en vriendelijke manier op te lossen. De methode is ontwikkeld door Roy Martina. Het wordt gezien als een samengestelde methode van het beste van de Oosterse en Westerse technieken. NEI is gebaseerd op onder andere NLP, neurowetenschappen, acupunctuur, bio-kinesiologie en psychologie.

Tijdens een NEI sessie wordt samen met jou de ingang bepaald. Binnen NEI wordt er uitgegaan van een positieve ingang omdat je daar naar toe wilt gaan. Vervolgens wordt er met behulp van een biotensor (bio-energetisch testapparaat) onderzocht welke bijbehorende emotionele blokkades van het onbewuste daarbij horen. Je krijgt op deze manier inzichten in waarom je doet zoals je doet of waarom je jezelf voelt zoals je jezelf voelt. De manier van gedragen of voelen heeft ooit in je leven een positieve bedoeling gehad. Het heeft je op dat moment geholpen. Op dit moment geeft dit gedrag of gevoel je een negatief effect, dit kan bewust of onbewust zijn. Met een NEI sessie kun je deze ballast in kaart brengen en vanuit daar in mogelijkheden en oplossingen gaan denken.

NEIOnze cellen in ons systeem hebben een geheugen van elk detail van je leven tot nu toe. Elke emotionele gebeurtenis waarbij emoties niet geuit zijn of ongewenst geuit zijn of een gevoel dat niet geplaatst kan worden, zorgt ervoor dat er energetisch iets vastloopt. Deze (onopgeloste) situaties worden allemaal in onze rugzak gestopt. Ze raken op de achtergrond omdat we in ons huidige leven hier geen tijd of zin in hebben. Maar deze (onopgeloste) situaties kunnen lang blijven liggen en stapelen zich op. Als deze energie is vastgelopen spreken we van een energetische (emotionele) blokkade. Deze blokkades kunnen ons fysiek en mentaal in ons huidige leven beïnvloeden.

NEI is een krachtige methode die succesvol is gebleken voor mensen met vele uiteenlopende klachten.

-Fysieke klachten als oververmoeidheid, hoofdpijn, rugklachten, nek – en schouderklachten, overgewicht, huidproblemen

– Emotionele klachten als nagelbijten, problemen met stoppen met roken, gebrek aan zelfvertrouwen, examenvrees, ongelukkige relaties, de gevolgen van stress en aandachts- en leerproblemen

Nei is voor alle leeftijden. Ook jonge kinderen en mensen met een verstandelijke beperking kunnen met NEI geholpen worden. Bij NEI is het niet van belang dat de communicatieve vaardigheden van de cliënt optimaal aanwezig zijn. Met behulp van de biotensor kan er doelgericht onderzocht worden wat de klachten zijn en kunnen er weer mogelijkheden / oplossingen gezocht worden die passend zijn bij de cliënt. Denk aan baby’s die veel huilen, moeite hebben met slapen of eten, mensen die door een beperking niet in de mogelijkheid zijn om hun emoties onder woorden te krijgen, ontevredenheid of onverklaarbaar gedrag. Bij elke persoon kan met NEI achterhaalt worden waar dit gedrag en/ of gevoel vandaan komt.

 

NEI neuro emotionele integratie

Biotensor (bio-energetisch testapparaat)