Over

Leuk kennis te maken!

Mijn naam is Ivonne van Dijk van Mindcare-4all.

NEI NLP hypnose Ivonne van Dijk
Ivonne van Dijk

Ik ben momenteel 34 jaar en woon in Vorstenbosch. Ik ben werkzaam als leerkracht binnen de stichting Hub Noord Brabant in Rosmalen. Hub Rosmalen is een school voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs (SO en VSO) voor kinderen en jongeren met leer- en gedragsproblemen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. In 2003 ben ik daar begonnen als onderwijsassistent. Op dat moment volgde ik de Pabo aan de Fontys in Eindhoven. Ik mocht bij de Hub Rosmalen (voormalige Herman Broeren School) mijn eindstage doen en zodoende begon ik in 2005 aan mijn carrière als leerkracht in het speciaal onderwijs.

Omdat ik graag mezelf wilde verdiepen in het lesgeven en omgaan met leerlingen met een speciale onderwijsbehoefte heb ik de pedagogiek opleiding aan de HAN in Nijmegen gedaan. Door de inzichten, kennis en vaardigheden die ik had opgedaan, kwam de volgende uitdaging aan de universiteit in Leiden op mijn pad. Daar heb ik me mogen ontwikkelen tot orthopedagoog en in april 2012 mijn Master of Science titel ontvangen.  Door mijn wetenschappelijke achtergrond was ik voornamelijk gericht op feiten en de wetenschappelijke kant van gedrag. Daarnaast waren en bleven er voor mij vraagtekens bij gedragingen die leerlingen of ouders lieten zien of emoties en gedachten bij mezelf.

Eind 2013 kwam ik in aanraking met NEI coaching. Nadat ik mezelf meer had verdiept in de theorie en visie achter NEI werd ik nog nieuwsgieriger en wilde deze uitdaging graag aan gaan. Ik kreeg van mijn werkgever Hub Rosmalen de kans om de opleiding tot NEI coach te gaan volgen. Met als doel om te onderzoeken of deze methode geschikt zou kunnen zijn voor onze leerlingen, hun ouders en eventueel personeelsleden. Tijdens de opleiding verdwenen er voor mij een aantal vraagtekens. Ik kreeg antwoorden op zichtbaar en onzichtbaar gedrag van mezelf en anderen. Het is voor mij een waardevolle tijd geweest waarin ik veel kanten van mezelf heb mogen ontdekken, opruimen en aanpakken.

Via de opleiding NEI coach ben ik in aanraking gekomen met NLP.  Met behulp van NLP heb ik meerdere technieken eigen kunnen maken om mezelf en personen jong of oud bewuster te maken van gedrag en het effect ervan. Door NLP kunnen emoties, gedachten en gedragingen inzichtelijk worden gemaakt met als gevolg dat er verandering plaats kan vinden. In december 2014 ben ik gestart met de NLP practitioner en in augustus 2015 ben ik gestart met de NLP master practitioner. Toen ik beide onderdelen met succes heb afgerond had ik nog steeds het gevoel meer te willen leren met betrekking tot NLP. Hierdoor kreeg ik de mogelijkheid van mijn werkgever om de NLP trainers training te gaan volgen, met als doel om NLP te kunnen trainen voor grotere groepen. Na een intensieve periode van ontwikkelen op persoonlijk vlak, trainersvaardigheden eigen maken en verdieping in de kennis mag ik mezelf sinds oktober 2016 mezelf gecertificeerd internationaal NLP trainer noemen. De techniek hypnose heb ik er in juli 2017 aan toegevoegd door de opleiding met daarbij behorende diploma Internationaal Register Hypnotherapeut te behalen.

Met alle kennis, vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan ben ik in januari 2017 gestart met de praktijk Mindcare-4all in Vorstenbosch, met als doel om anderen te ondersteunen in hun proces van bewustwording en daarop aansluitend mogelijk verbetering van zichzelf. Samen op zoek gaan naar de kern en vanuit daar inzichten creëren wat vervolgens toegepast kan worden in de praktijk zijn voor mij drijfveren om mensen, individueel of in groepen, te mogen ontvangen en hulp te bieden in de praktijk.

“U bent welkom”

Ivonne van Dijk