Hypnose

Hypnose: een sterk en effectief hulpmiddel.

Hypnose is een geconcerteerde staat van ontspanning. Het wordt een trance genoemd. In trance is je brein in staat om goed te leren en opdrachten voor waar aan te nemen. Meerdere malen per dag ben je in trance. Herken je dat als je ergens naar toe rijdt en bij aankomst kun je de rit niet meer goed herinneren of dat je helemaal in gedachten verzonken bent zodat de wereld om je heen even niet lijkt te bestaan.

Hypnose maakt gebruik van ontspanningstechnieken en het voorstellingsvermogen, vergelijkbaar met een fantasie of dagdromen. Er is de mogelijkheid om in het onderbewustzijn emoties, gedachten en overtuigingen die ongewenst zijn om te laten zetten in een gewenste vorm. Het is een krachtige, snelle en effectieve methode om positieve veranderingen te realiseren. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hypnose een doeltreffende methode is als het gaat om onderliggende problemen of ongewenst gedrag aan te pakken.

In het onderbewustzijn kan er de verandering aangebracht worden. Het onderbewustzijn kun je vergelijken met een harde schijf. Alles over jezelf staat daar op. Hoe je leeft staat daar geprogrammeerd en is veilig opgeslagen. Om het onderbewustzijn nieuwe opdrachten te geven is een ontspannen staat nodig om vervolgens de juiste suggesties te geven die het onderbewustzijn op kan slaan. Met behulp van hypnose ontstaat er direct toegang tot de harde schijf (het onderbewustzijn) en kan gedrag veranderd worden.

Om hypnose uit te voeren zijn er een aantal zaken belangrijk:

– Heb je een grote wens om iets te veranderen in je leven?

– Ben je in staat om suggesties nauwlettend op te volgen?

hypnose

– Heb je vertrouwen in de coach en de sessie?

Als je op bovengenoemde vragen een ‘JA’ kunt geven, dan is hypnose iets voor jou.

Wat doet de coach?

De coach brengt de wensen vanuit het bewustzijn naar het onderbewustzijn. Voorafgaande aan de hypnose zal er een voorgesprek plaatsvinden. Hierin wordt duidelijk welke motivaties er zijn om gedrag te veranderen, welke onderliggende patronen en emoties zijn van belang en welke interventies passend zijn voor jou. Als er vast staat welke herprogrammering plaats gaat vinden dan zal de hypnose gaan beginnen. De coach zal je op een rustige en duidelijke manier naar een geconcentreerde staat van ontspanning begeleiden. De coach is een gids om je doel te bereiken en zal alles in staat stellen om dit op een veilige manier te doen. Denk maar aan een TOM-TOM, als je de plaats van bestemming invult zal je de aanwijzingen moeten opvolgen om bij de bestemming te komen. Bij hypnose is dit hetzelfde. Als je de aanwijzingen van de coach opvolgt zal jij je doel vastzetten en uitvoeren. De coach maakt gebruik van indirecte en directe hypnose. Na de sessie is het verstandig om bewust aan de slag te gaan met je doel. Benoem of bedenk regelmatig je doel en houd dit doel voor ogen. Door herhaling zal de programmering dieper vast gaan zitten en mogelijk je leven lang doorwerken. Jij weet na de hypnose dat het anders kan en dat je daartoe in staat bent.

Waarvoor kun je het inzetten?

Hypnose werkt voor lichamelijke, emotionele en ook mentale klachten.

– Onverwerkte emoties / ervaringen

– Angsten, fobieën

– Stoppen met rokenhypnose

– Afvallen

– Pijnverlichting (acute of chronische pijnen)

– Burn-out

– Spanningen, stress

– Slaapproblemen

– Concentratieproblemen

– Hormonale problemen (overgang, menstruatieklachten)

– Afleren van dwangmatige handelingen

– Negatief zelfbeeld (onzekerheid, schuldgevoelens en minderwaardigheid gevoelens

– Seksuele problemen

– Verminderen / opheffen van psychosomatische klachten (darm / huid / buikklachten)

Het aantal sessies is afhankelijk van de vraagstelling. Veel vraagstelling kunnen in 1 of 2 sessies verholpen worden door het onderbewustzijn te her programmeren en het doel te realiseren. Hypnose is mogelijk vanaf 12 jaar.